Feb 13

Afgelopen zaterdag stonden er een aantal leuke wedstrijden op de agenda, zoals bijvoorbeeld De Mors Heren 3 tegen De IJsselmeeuwen 1 en De Mors Heren 2 tegen BZC 4.

Uit tegen IJsselmeeuwen 1 was het destijds 4-4, dus het was niet vreemd dat De Mors Heren 3 nu op een beter resultaat rekenden. En een eerlijk gezegd zat dat er ook wel in, maar het kwam er alleen niet uit.. Ondanks een 4-1 voorsprong in het eerste kwart werd het een rommelige wedstrijd waarbij er veel te veel foutieve passes werden gegeven, veel te veel onnodig U20's veroorzaakt werden en de mid-voor te weinig gezocht en gevonden werd. Met een uiteindelijke stand van 8-10 kan ik persoonlijk nog wel leven, de manier waarop vind ik harder te verteren. Kom op, De Mors Heren 2, volgende keer wel punten pakken uit in Arnhem tegen ENC Arnhem 3!

De tweede westrijd was De Mors Heren 2 tegen BZC 4. Tegenstanderd die gewaagd aan elkaar waren. De Mors Heren 3 speelde aanvallend, met een jong en snel team en soms te haastig, zoals hieronder te zien is.

BZC 4 stelde daar kracht en vooral ervaring tegenover. De eerste twee kwartjes ging het dan ook aardig gelijk op, met soms een doelpunt voor De Mors Heren 2 en soms één voor BZC 4.Aan het eind van het 2e kwart was de stand 3-2 in het voordeel van De Mors Heren 2. Reden voor coach Jeroen voor een pittig gesprek.Aan het begin van het 3e kwart kwam De Mors Heren 2 al snel op 4-2 door een strafworp die netjes afgemaakt werd, en vervolgden ze die lijn door een man-meer die goed werd afgerond, zodat al na 2 minuten in het 3e kwart de stand 5-2 voor De Mors Heren 2 was. Over goed beginnen gesproken, wat zat er in de drinkflessen?Doordat er enerzijds door De Mors Heren 2 slordig werd omgegaan met kansen en anderzijds dat er sterk werd verdedigd door BZC 4, konden de laatsten terug in de wedstrijd komen. Met een man-meer voor De Mors Heren 2 werd het 3e kwart afgesloten, waarbij de stand 6-5 in het voordeel van De Mors Heren 2 was.

In het 4e kwart drong BZC 4 sterk aan en dat resulteerde in een 6-6 stand.

Op zich geen man overboord, alleen moest het spel uit het 1e en 2e kwart teruggevonden worden. Er werden teveel aanvallende fouten gemaakt (vooral opzoeken, vasthouden en wegzetten lijkt wel een favoriete passeer techniek te zijn) en er werd rommelig en gehaast gespeeld. Een korte opleving leverde zowaar een man-meer op wat de stand 7-6 opleverde!

Ondanks dat nu het spel door BZC 4 gemaakt moest worden, bleef De Mors Heren 3 vol vuur en, helaas, ook met domme passes aanvallen. Het onderstaande filmpje laat dit wel zien; hebben ze een break dan wordt er een compleet verkeerde pass gegeven! Jammer, want BZC 4 maakte daar maximaal gebruik van: 7-7.

De laatste 30 seconden van het 4e kwart verdiend eigenlijk een apart artikel. Bij BZC 4 zijn er op een gegeven moment zelfs 2 spelers met een U20 uit gestuurd, en volgt er een chaos waarvan zelfs de scheidsrechters in de war raken. BZC 4 is op een gegeven moment in de aanval, schiet mis en in de tegenaanval wordt een man-meer situatie gecreëerd.


In de man-meer na de aangevraagde t-out worden slappe passes gegeven met bijna balverlies tot gevolg. Tijdens de laatste seconden krijgt De Mors Heren 3 nog een vrije bal en wordt er vanaf afstand geschoten. Volgens de scheidsrechter echter niet op de plaats genomen en dus niet geldig, zodat de laatste 3 seconden opnieuw gespeeld moeten worden.

Wat daarna rest is 3 seconden om het verschil te maken. Dat dat niet lukt is helemaal geen schande, en eerlijk gezegd zijn er over en weer teveel fouten gemaakt om echt een winnaar aan te wijzen. 7-7 is een redelijke afspiegeling van een zeer vermakelijke wedstrijd!

Deze en andere filmpjes zijn te vinden op Vimeo.com.

De standen sinds afgelopen weekend:


Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.