Jun 21

We hebben de afgelopen dagen lekker meegelopen met z'n vieren met de wandelvierdaagse in Rijssen, samen met heel veel kinderen van de Julianaschool. De één liep met groep 4a mee, en de andere met groep 7a. Hieronder een kort verslag van de afgelopen vier dagen wandelen.

Dag 1

De eerste dag was een mooie dag, het weer werkte mee (het was droog) en iedereen had er zijn in. Na het verzamelen in het park vertrok al snel daarop de eerste groep voor een wandeling van ongeveer 5 kilometer (achteraf hoorde ik dat het wel iets meer was geweest).

Ik mocht zelf met groep 7a meelopen, een groep die vooral uit giebelende meiden bestond en 2 jongens.

Het tempo zat er goed in en de eerste kilometers gingen vlot weg.

Halverwege werd het tempo minder. Dan kan natuurlijk aan de smalle bospaadjes hebben gelegen waarlangs de route ons voerde, maar de vermoeidheid eiste ook zijn tol.


Via de Arend Baan straat ging het via het bos weer terug naar het park, waar iedereen nog redelijk fris en fruitig aankwam.

Dag 2

De tweede dag begon eigenlijk net zoals de eerste dag, allemaal giebelende meiden en de jongens van de groep moesten gezocht worden. Zoals al een beetje van de zogenaamde generatie Y verwacht mag worden lopen ze allemaal met mobieltjes rond, dus als het echt nodig is kunnen we ze altijd nog bellen!

Na de start waren we de poort van het park nog niet uit of het begon te sputteren. Het sputteren ging over in regen en iedereen trok haastig een regenjas of regencape aan of pakte de meegenomen paraplu. Gelukkig voor iedereen trok te regen al snel weg en brak de zon door de bewolking heen en werd de sfeer nog beter! Hieronder een filmpje, net na de regen.

Dag 3

De derde dag was zoals het meestal is. De zwaarste dag, waarbij iedereen zich naar de finish sleept. Veel is er dan ook niet te melden over deze dag. Bij de start regende het iets, maar zowat de hele wandeling was het droog en bij vlagen zelfs zonnig. Complimenten voor alle vrijwilligers en zeker ook de mensen die eten en drinken uitdelen onderweg! De onderweg aangeboden broodjes waren heerlijk!

Dag 4

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze toch altijd. Dat geldt dan niet voor de vierde dag van de wandelvierdaagse. Door het enthousiasme van alle toeschouwers ga je vanzelf makkelijker lopen en geniet je des te meer van alles, waarbij het mooie weer meehielp. Het thema was voor de Julianaschool 'hoedjes' dus iedereen had hoedjes op.


Ja ja, ook de Juliana wandelvierdaagse leiding deed mee.


Na de start vertrokken we weer, park uit en linksaf. Elk groepje was aan het zingen, zo ook dit groepje.

Als ik opmerkingen mag hebben, dan is het wel dat de routes eentonig waren en voor het grootste gedeelte gelijk aan vorig jaar. Het moet toch wel mogelijk zijn iets interessantere routes uit te stippelen? De kinderen hebben in ieder geval wel ontzettend genoten, en via de Jacobus Fruytier scholengemeenschap en eens stukje bos kwamen we bij de Reggehal uit, onderweg nog getrakteerd op een ijsje door de Jumbo.


Iedereen werd ingehaald als ware helden en er stonden ontzettend veel mensen langs de route. De dames waren wel blij dat het erop zat.


Al met al een geslaagde wandelvierdaagse, volgend jaar weer!

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.