May 11

In Rijssen is het normaal dat iedere scholier uit groep 7 een verkeersexamen doet, zo ook Merle. Dit is een paar weken geleden geweest, tijdens stralend mooi weer. Tot begin mei was nog niet bekend hoe ze het had gedaan, maar toen viel een brief van Veilig Verkeer Nederland in de bus! Ze had, als één van de weinige uit Rijssen en als enige van de Julianaschool, 0 fouten in én de theorie én de praktijk. Cum Laude geslaagd zogezegd. Om dat extra onder de aandacht te brengen mocht ze vanmiddag, samen met de andere zogenaamde 0-fouters, bij de burgervader in het gemeentehuis van Rijssen aanschuiven.

Na een inleidend praatje van een Veilig Verkeer Nederland medewerker werd het woord aan de burgemeester gegeven. Gelukkig hield hij het kort, want de aanwezige 0-fouters en de ouders waren al aardig zenuwachtig en waren benieuwd waarom ze uitgenodigd waren. Als eerste werd de wisselbokaal voor de beste school uitgereikt. Dat was voor de school met naar verhouding de meeste 0-fouters. Dit jaar mocht de Haarschool uit Rijssen de wisselbokaal in ontvangst nemen doordat er dit jaar 4 0-fouters vandaan kwamen.


Daarna mochten alle 0-fouters op de foto en konden de trotse ouders ook een fotootje schieten.

Na de fotosessie verdween de fotograaf en kregen alle 0-fouters een aandenken en een zakje snoep. Ook kon er nog war worden gedronken, maar aangezien Merle nog een feestje had moesten we eigenlijk weg. Dat zag de verslaggeefster van dagblad Tubantia waarschijnlijk, want Merle werd nog even gevraagd een paar vraagjes te beantwoorden. Petje af hoor, dat deed ze prima: rustig en duidelijk gaf ze de antwoorden. Morgen dus de website en de krant in de gaten houden!

En een kort filmpje:

 

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.