Apr 26

Wat een 2e paasdag toch! Superweer, strak blauwe hemel en een heerlijke temperatuur van zon 26 graden! Reden voor ons Schulies om er op uit te trekken en richting De Wilgenweard in Nijverdal te fietsen voor een kanotochtje. Na een heerlijke fietstocht van zo'n 40 minuutjes, alleen onderbroken door een te zachte band van Maarten Lassche, arriveerden we om ongeveer 11:30 uur in Nijverdal. Na enig overleg waren 3 kano's gehuurd en konden we op weg voor 2 uurtjes varen en/of dobberen op de Regge.

Daar begon het plezier al. Hoe stap je in zo'n wiebelend geval in? Hoe blijf ik zitten? Hoe peddel ik dat ik ook nog vooruit kom? Allemaal hele legitieme vragen die hieronder in beeld en geluid duidelijk worden gemaakt. Voor degene die verwachten dat we (on)vrijwillig gaan zwemmen; dat is niet het geval!


Met alleen instappen en simpel wegvaren ben je er nog niet, maar met een beetje hulp komen ook Henk en Maarten Lassche weg..

Na verloop van tijd was dan iedereen in een kano beland en konden we op weg. Dat met de nodige hilariteit gepaard ging, mag geen verbazing wekken. Kano's doken zonder aanwijsbare reden de struiken in, draaien, inzittenden werden zonder regenbui nat. Allemaal erg vreemd.


Al dat peddelen maakt een mens hongerig, bleek al wel na 20 minuutjes varen toen een aantal hongerige keeltjes begonnen te blêren. Dan maar een korte stop met brood, drinken en zelfs amandelstaaf!


De peddel slag werd steeds beter uitgevoerd, zodat op de terugweg van samenstelling werd gewisseld. Maarten Lassche wilde het wel eens alleen proberen en Henk Lassche, Marleen Lassche en Merle gingen samen in een kano. De laatste kano werd bezet door de overgebleven Schulies. Wat dat betekende is hieronder te zien.

Al met al een hele geslaagde dag, temeer de dag af werd gesloten door een heerlijke BBQ! Zekers voor herhaling vatbaar!

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.