Apr 9

De heren van De Mors 1 en 2 mochten lekker in eigen bad hun partijtjes afwerken, terwijl heren 3 naar ZVV in Vaassen moest om hun hopelijk een-na-laatste wedstrijd te spelen in District 2 Heren 1A. Dat hing echter niet af van deze wedstrijd aangezien De Mors Heren 3 vorige week al in eigen huis kampioen was geworden (kijk hier voor een verslag van deze wedstrijd en avond die daarop volgde).

Uit tegen Vaassen waarbij de eerste wedstrijd thuis met 10-4 gewonnen was. Het risico van onderschatting lag op de loer, maar toen de heren het bad in Vaassen zagen waren ze allemaal weer bij de pinken. Nog erger dan bij DWK! Aan de ene zijde kon iemand van ongeveer 1.70 meter zonder problemen adem halen en dat zonder dat hij moest zwemmen! Dat betekende dat de thuisploeg daarop getraind was en helaas, de score wees daar ook wel op. Van de 9 doelpunten zijn er uiteindelijk 7 in het ondiepe gedeelte gemaakt door een midvoor die rondjes kon draaien met onze verdedigers. Dat we uiteindelijk toch wonnen lag aan de inzet, het blijven zwemmen en doordat Hans Poortman meedeed. Zo'n midvoor is toch wel handig, hij legt ze er zelfs in met z'n grote teen! De uitslag van 10-9 in het voordeel van De Mors Heren 3 is een dik verdiende!


De Mors Heren 2 en 1 moesten na elkaar thuis in Rijssen. Over de wedstrijd van De Mors Heren 2 kan ik helaas niet zoveel zeggen, behalve dat ze gewonnen hebben van EZC 2 met 7-6. De nummers 1 en 2, respectievelijk De Veene 1 en VKC 1, moesten vandaag ook tegen elkaar. De Veene 1 heeft daarbij VKC 1 totaal weggespeeld, zodat De Mors Heren 2 nu op een hele mooie 2e plek staat (wie had dat na vorig jaar gedacht)! Hou dus de stand voor De Mors Heren 2 hier in de gaten, er zijn nog 2 wedstrijden te gaan!

Ook De Mors Heren 1 moest thuis en wel tegen ENC 1 uit Arnhem. Een ploeg die hard en gemeen spel niet schuwt en die daarvan vandaag.. Ach laat ik niet op de zaken vooruit lopen. Aangezien ik uit Vaassen moest komen begint het verslag bij het derde kwart met de bespreking van Hans Molendijk.


De Mors Heren 1 moest wel winnen om boven die degradatiestreep te komen én te blijven. Dat ENC 1 daar niet aan mee wilde werken was aan veel dingen te merken en een groot gedeelte daarvan vielen onder de sportieve plicht: geef niets cadeau! Maar daarbij hoort naar mijn weten niet; slaan, trappen, schelden, kortom minne overtredingen. Het resultaat was in het derde kwart dat op een bepaald moment én een speler de kant mocht opzoeken én dat de keeper zich mocht laten wisselen voor, laten we zeggen, commentaar zoals hieronder te zien is..

Daarna ging het ineens een stuk makkelijker, en een aantal spelers die voorheen niet echt potten konden breken, speelden nu ineens alsof ze vleugels hadden gekregen. Hieronder nog een aantal filmpjes met daarin een paar mooie acties en doelpunten.

Toch kwam ook ENC 1 een aantal keren nog gevaarlijk uit en kregen ze nog een aantal mooie kansen en zelfs een 5 meter. Wat echter wel de boventoon bleef voeren was, en ik snap op dat punt de scheidsrechters niet, het zwaar fysieke spel, zeg maar rustig aftuigen, wat ENC 1 bleef uitoefenen. Er hadden minimaal 1 à 2 personen definitief uit het water gestuurd moeten worden. Tekenend was wel dat Harmen Poortman, toch niet echt een watje, na de wedstrijd gehavend en moeilijk ademend apart op een bankje zat na een overduidelijke trap van nummer 4 van ENC 1. Daarom is het des te mooier dat de 3 punten in Rijssen bleven! De stand was op het moment van schrijven nog niet aangepast, maar alles is hier na te kijken.

Aanstaande maandag 11 april is er om 21:30 uur een inhaalwedstrijd van De Mors Heren 1 tegen Electrolux AZC 3. Bij winst staan ze weer een stukje veiliger! Komt allen zou ik zo zeggen en moedig De Mors Heren 1 aan!

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.