Mar 27

De Mors Heren 2 moest thuis tegen Het Ravijn 3, terwijl De Mors heren 3 uit moest tegen DWK 3 in Barneveld. Voor De Mors Heren 2 is er nog zicht op de 2e plek van de competitie, De Mors Heren 3 moest winnen om tijdens de komende thuiswedstrijd  kampioen te kunnen worden.

De Mors Heren 2

Voor De Mors Heren 2 staat er gelukkig niet zo veel meer op het spel, waardoor er bij vlagen zeer mooi spel tegen Het Ravijn 3 werd neergelegd. Er werd in het 1e en 2e kwart al direct afstand genomen, tot zelfs een 7-2 voorsprong. Doordat Het Ravijn 3 anticipeerde op de door De Mors Heren 2 gespeelde systemen en speelstijl, kon Het Ravijn 3 in het 3e kwart tot 7-7 terugkomen. Daarbij hielp het wel dat De Mors Heren 2 o.a. een strafworp mistte (te slap ingeschoten) en talrijke overtal situaties niet benutte. Aan het eind van het 3e kwart herstelden de jongens van De Mors Heren 2 zich met een stand van 9-7 aan het eind van het 3e kwart tot gevolg.

Het 4e kwart heb ik helaas moeten missen, maar de eindstand van 11-7 spreekt wel voor zich. Hiermee verstevigt De Mors Heren 2 de nummer 3 positie in de competitie en legt het de druk neer bij VKC 03 1, waar De Mors Heren 2 volgende week op bezoek gaat! Volg hier De Mors Heren 2.

De Mors Heren 3

De Mors Heren 3 moest dus zoals gezegd uit tegen DWK 3 in Barneveld. een geduchte tegenstander in een zwembad wat eigenlijk niet competitiewaardig is. Het zwembad heeft aan één kant een beweegbare bodem die volgens het display aan de zijkant op 1.80 meter diep stond.. Dat personen van circa 1.85 meter met hun hoofd boven water stonden was op zich dus niet vreemd volgens het arbitrale duo.

DWK 3 is echter ook een geduchte tegenstander, met een jarenlange ervaring en een gemiddelde leeftijd van 30+, zodat je constant steeds scherp en alert moet blijven. Ondanks de voorbespreking waarbij dit soort punten aangegeven werden, hadden we het toch moeilijk met de heren van DWK 3. Wat zeg ik, moeilijk? Door 6 strafworpen waarvan 3 raak, een doelpunt uit een man-meer situatie en het (al dan niet correcte) gebruik van de ondiepe kant werden ze aardig door het arbitrale duo in het zadel geholpen. Aan de andere kant, De Mors heren 3 was ook niet in goede doen.. We mistten een paar man-meer situaties, waren niet scherp op de mid-voor en bewogen veel te weinig! De Mors Heren 3 mag zich dan ook gelukkig prijzen met een paar (soms gelukkige) afstandschoten van o.a. Jan Nijkamp, Maarten Nijsink en Maik Bokhove.

Gezien echter de inzet van De Mors Heren 3, het totale anti-polo van DWK 3, de vele twijfelachtige arbitrale beslissingen (5 strafworpen?) en de afwezigheid van een aantal De Mors Heren 3 spelers is de eindstand van 4-5 in het voordeel van De Mors Heren 3 volkomen verdient! Volgende week voor het kampioenschap! Komt allen kijken! Volg hier de competitie van De Mors Heren 3.

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.