Mar 20

VZ&PC 1 tegen De Mors heren 1 in Vriezenveen, een mooie wedstrijd op een stralende zaterdag in maart. Een streekderby, waarbij er altijd op het scherpst van de snede gespeeld wordt. En nu ook nog eens een wedstrijd waarbij de belangen voor De Mors Heren 1 niet onaanzienlijk waren, bij winst zou positie 10 weer in zicht komen!

In Lichtenvoorde moest De Mors Heren 2 het tegen Livo 2 opnemen. De belangen voor De Mors Heren 2 zijn het behoud van positie 3 en eventueel zicht op positie 2, waarbij ze dan wel afhankelijk zijn van de resultaten van VKC 1.

De Mors Heren 3 had een vrij weekend, maar tal van concurrenten moesten wel, waaronder VZ&PC 2. Theoretisch stond VZ&PC 2 op de 2e plek in de competitie met 2 wedstrijden minder gespeeld dan De Mors 3, en dat met nog maar 4 wedstrijden te spelen (voor de meeste teams). Spannend!

Eerst maar de uitslagen van de wedstrijden die ik niet heb gezien, en hierbij begin ik maar met De Mors Heren 2. Uit tegen Livo 2 is altijd lastig, en daarom is het hartstikke goed van De Mors Heren 2 dat ze daar toch 3 punten hebben kunnen pakken. Een 2-4 uitslag is weliswaar een voetbaluitslag, maar desalniettemin zal het een verdiende uitslag zijn! Klik hier voor de competitiestand en uitslagen van de Mors heren 2.

Zoals gezegd moest De Mors Heren 3 niet dit weekend maar de naaste concurrenten wel, waaronder De Dinkel 1 en VZ&PC 2, tegen elkaar! Bij winst van VZ&PC 2 zouden ze dichterbij komen, op theoretisch 5 punten bij een gelijk aantal wedstrijden. Bij verlies zouden ze theoretisch op 8 punten komen, gelijk met De Dinkel 1. Harmen Kastenberg had de taak op zich genomen deze wedstrijd te bekijken en De Dinkel aan te moedigen. Het resultaat was een 9-3 winst voor De Dinkel, waardoor De Mors Heren 3 in theorie bij winst van de laatste thuiswedstrijd kampioen kan worden (er van uitgaande dat VZ&PC 2 dan wel de laatste 5 wedstrijden wint)! De stand en uitslagen in deze competitie zijn hier te vinden.

De streekderby van VZ&PC 1 tegen De Mors Heren 1 trok mij wel, en vol goede moed reden we met een aantal supporters richting Vriezenveen om deze wedstrijd te bekijken. Het inzwemmen en laatste voorbespreking zag er in ieder geval goed uit.

De eerste kwartjes ging het een beetje gelijk op. De Mors Heren 1 nam de leiding, VZ&PC 1 pareerde en kwam voor en zo ging het eigenlijk de hele wedstrijd. Ook doordat de scheidsrechters niet geheel en al onpartijdig leken te fluiten (zeker voor het thuispubliek), kreeg De Mors Heren 1 veel man-meer situaties waaruit te weinig gescoord werd.


Als dan ook nog als klap op de vuurpijl 1-0 situaties niet doeltreffend uitgevoerd worden, zoals hieronder te zien is, dan is de zege van VZ&PC 1 op De Mors Heren 1 met 11-8 helemaal niet zo onverdiend.

Helaas, want er had wel iets meer ingezeten, zeker als het aantal breaks en man-meer situaties geteld worden die niet omgezet zijn in keiharde doelpunten. Hieronder nog een aantal andere foto's. Klik hier voor de stand en uitslagen van deze competitie.


Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.