Dec 23

Afgelopen zaterdagwas het een mooie dag om eens een potje waterpolo te kijken bij De Mors in Rijssen. Buiten was het guur en regenachtig, binnen bij De Koerbelt was het aangenaam en stonden mooie wedstrijden op het programma. Wat te denken van De Mors Dames 1 tegen Schuurman BZC 3? Of de volledige top van De Mors Heren, te weten Heren 1, 2 en 3 (ik kan maar niet wennen aan de andere aanduidingen, des te makkelijker dat ze alle drie deze dag speelden).

Dames 1 - Schuurman BZC 3

Van de Dames wedstrijd heb ik helaas niet veel meegekregen, maar wat ik er wel van gezien heb was zeker leuk (kun je dat wel zo zeggen) om te zien. Sterk verdedigen gecombineerd met snelle breaks, de eindstand van 9-4 was dan ook zeker niet onverdiend! Ze staan op het moment van schrijven op een verdienstelijke 8e plek, en gezien de uitslag van gisteren kan dat de rest van het seizoen alleen nog maar verbeteren.

Heren 2 - Het Ravijn 3

Ravijn 3. Moet ik nog meer zeggen? Mensen die het kunnen weten praten dan over gehaaide spelers, veelal ex-heren 1, die niet vies zijn van stevig of zelfs 'smerig' spelen. Het eerste is niet erg, maar het laatste voerde gisteren jammer genoeg de boventoon, iets wat de scheidsrechters niet voldoende aanvoelden. Het begon al in het 1e kwart, waarbij Jan Nijkamp een slaande beweging boven water moest incasseren. Normaal gezien voldoende voor een u20 4 en een schorsing, maar in dit geval mochten beide spelers voor 20 seconden de kant opzoeken.

Het spelletje wat in het 1e kwart door de spelers van Het Ravijn 3 ingezet was, werd continue en consistent doorgezet. Dat het uiteindelijk contra-productief zou uitpakken was niet waar Het Ravijn 3 op had gehoopt, maar wat wel terecht was. De eerste tekenen waren toch duidelijk? Veel u20 straffen voor spelers van Het Ravijn 3, resulterend in de 3e u20 voor hun mid-voor al in het 2e kwart, Jan Jaap Veerman en een 5-meter. Misschien dat hij van dit incident nooit echt geleerd heeft?

De heren van De Mors Heren 2 lieten zich echter de kop niet gek maken, al was het ook niet alleen incasseren wat ze deden.. Ook aan de kant van De Mors mochten de nodige heren al dan niet de volledige 20 seconden in de hoek uitrusten, gelukkig had dat geen negatieve gevolgen voor het spel. Vanuit een hechte verdediging werden continue breaks gelanceerd richting het doel van Het Ravijn 3, resulterend in veelal mooie en soms mazzel doelpunten. De eindstand van 13-7 in het voordeel van De Mors Heren 2 was volledig terecht, en een mooie stand gezien het feit dat De Mors Heren 2 niet compleet was en Het Ravijn in volle oorlogssterkte aan kon treden. Super gedaan heren, met een gedeelde 1e plaats als resultaat!

Heren 3 - Ritola Z&PC 2

Excuses, maar van deze wedstrijd heb ik weinig tot niets meegekregen. Aan de ene kant omdat ik me aan het omkleden was, aan de andere kant omdat er een biertje gedronken moest worden op de zege van De Mors Heren 2. Wat heb ik er dan wel van gezien? Het laatste gedeelte van de wedstrijd, waarbij het mij wel duidelijk werd dat de tegenstander niet echt tegenstand bood. Voor deze wedstrijd stond Ritola Z&PC 2 al niet hoog, na deze wedstrijd stonden ze een positie lager. Eerlijk gezegd heb ik de indruk dat de competitie redelijk makkelijk is, zeker gezien de uitslagen in deze competitie.

Op zich maakt dat natuurlijk niet veel uit, het is wel een mooie mogelijkheid jonge spelers in te passen en te laten wennen aan het niveau. De eindstand van deze wedstrijd, 11-7, was dan ook een mooie opsteker.


Heren 1 - EZC 1

De klapper van deze waterpolodag was natuurlijk De Mors Heren 1 die aantrad tegen EZC 1 uit Arnhem. Op papier een tegenstander die ze moesten kunnen hebben, maar papier zegt niet alles. Ik kan er een lang verhaal van maken, een korte samenvatting geven of er ergens tussenin gaan zitten, feit was dat de wedstrijd van het begin tot het eind door De Mors Heren 1 gecontroleerd werd. Afgezien van de beginfase, die natuurlijk geen grote verschillen te zien gaf (tja, beide teams beginnen met 0-0..)

Na een gedegen warming-up begon de wedstrijd. De Mors Heren 1 had vanaf het begin overwicht en creƫerde kans op kans, man-meer na man-meer, maar dat vertaalde zich niet in de stand al kon er langzaamaan wel een gaatje geslagen worden.

Dankzij goed verdedigend werk van de keeper (goed gedaan Jorg) en aanvallend maar blijven proberen stond er aan het eind een 10-4 uitslag op het scorebord.

Een mooie stand, maar gezien de vele man-meer situaties had het meer kunnen en misschien wel moeten zijn. De Mors Heren 1 heeft desalniettemin goede zaken gedaan en heeft zich netjes op een 5e plek genesteld. Klik hier voor meer waterpolo video's op Vimeo.

De standen per week 51

Alle standen zijn hier terug te vinden.

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.